top of page
Zoeken

"Goedemiddag, ik ben Marije, ik ben uw masseur hier bij de Thermen…"

Bijzonder vond ik het hoeveel weerstand ik aanvankelijk had om te delen dat ik naast mijn praktijk weer in loondienst ben gegaan. Ook zat er zelfs bij mij een klein stemmetje te piepen dat het minder erg was wanneer dat een interessante baan bij een wereldverbeterend bedrijf was, maar niet een eenvoudige uitvoerende job op de beautyafdeling. Niet met 2 hbo opleidingen, meerdere trainingen, jaar programma's en cursussen later en jaren investeren in meerdere bedrijven?


En toch was ik Marije niet wanneer ik hier niet zelf al snel weer anders naar keek. En het mooie bleek, dat toen ik op instagram hierover vertelde, dat menigeen geraakt bleek doordat ze hun eigen stemmetje herkenden. Velen met een mooie studie, met een goede functie, of met vele investeringen in een prachtig bedrijf, die aangaven ‘eigenlijk wel (part-time) schoonheidsspecialiste of nanny wilden zijn’ maar zovelen leerden vroeger al ‘jij hebt zoveel in je, gooi die kansen niet zomaar weg’. Nou ik nodig je uit: gooi deze kans niet weg om je vrij te voelen, om je hart te volgen.Alleen al de missie van de ‘quality resorts’ waar Thermen Beerendonck onder valt is zo sterk neergezet met aan de basis Ineke Dolman, een vrouw die hiervoor zelf ook altijd werkte als energetisch therapeut. Dat voel ik op de werkvloer en dat maakt dat mijn ziel hier een stukje thuis vind. Laten we al het andere in een baan echt minder belangrijk maken wanneer je voelt dat het grote geheel waar je misschien maar een fractie aan bijdraagt, ook bijdraagt aan aan jouw visie op de wereld. Dat is wat ‘je hart volgen’ inhoudt!Hoe kwam ik hier?

Sinds ik volledig holistisch werk in mijn praktijk zie ik mensen grotere stappen maken, waarbij ik vooral doel op stappen in eigen welzijn, rust en geluksgevoel. Zeker sinds ik een jaar geleden een opleiding deed om ook massages aan mijn aanbod toe te kunnen voegen. Een fysieke ontspanning helpt het brein om zich veilig te voelen, dit heb je nodig om mentaal te kunnen veranderen, om energetisch meer in balans te komen, om meer te aarden en om spiritueel meer over te kunnen geven aan het proces dat nodig is om het maximale uit healing te halen. Ook werkt het mooi samen, want ik begeleid middels een massage mensen naar meer contact met het eigen lichaam en wat dit wil vertellen.


Na een paar maanden actief massages toe te passen in mijn praktijk merkte ik op dat mijn cliënten veel overeenkomsten hebben in bouw en klachten. Ik wilde mijn bevindingen scherp houden en meer verschillende mensen behandelen… Ondertussen speelde ik voor mijzelf ook na jaren weer met het idee dat weken in een team een leuke afwisseling zou zijn voor het werken voor mijzelf, alleen in mijn praktijk. En laat ik eerlijk zijn dat een praktijk opbouwen niet vanzelf gaat, dus een beetje financiële basis was ook welkom voor mijn rust. Zodra ik dit zelf ook als een geheel ging zien kwam ik, als op een presenteerblaadje, de vacature tegen om 12 uur te masseren bij Thermen Beerendonck.


Nederlandse gezegden als therapie?

Ik werk hier nu, een paar maanden alweer. Het werken in een team is evengoed wennen als vooral ook heel gezellig. En bovenal geniet ik enorm van dat waarvoor ik ook solliciteerde, namelijk de diversiteit van het menselijk lichaam. Bij iedereen voelt het anders, zowel voor mij als voor de gast onder mijn handen. Er is tijdens zo’n setting in de wellness helaas niet veel ruimte om uitgebreide gesprekken te voeren, maar met het uitwisselen van enkele ervaringen komt er vaak zoveel naar boven. Zowel aan emoties bij diegene die net gemasseerd werd als ook aan erkenning dat mijn intuïtie telkens sterker lijkt te worden.


Ons lichaam verteld namelijk zoveel meer dan bijvoorbeeld het feit dat een slechte houding achter een computer klachten kan veroorzaken. Vaak ligt er psychosomatisch zoveel onder, iets dat evengoed voortkomt uit mindset, lifestyle als ook heel vaak systemisch of energetisch… In die enkele minuten dat we soms na een massage staan te kletsen blijkt er vaak wel de behoefte om verder te kijken naar de werkelijke pijn onder de klacht. Heel handig blijkt dan telkens weer het doorverwijzen naar de vele spreekwoorden die we kennen waarin het menselijk lichaam voorbij komt: ‘Het op de heupen hebben’, ‘een zware last op je rug dragen’, ‘veel zorgen voor anderen op je schouders’, ‘knikkende knieën hebben’, ‘iets op je lever hebben’, ’veel zorgen aan je hoofd’ etc.Geven en ontvangen

Verder hoop ik maar dat iedereen de zorg vind die hij/zijn nodig heeft, ik ga natuurlijk niet mijn visitekaartje uitdelen in de sauna… Maar mocht jij hier toevallig terecht zijn gekomen, misschien had jij een massage bij mij, of bij iemand anders in een wellness centrum en je afvragen ‘wat wil mijn lichaam mij dan precies vertellen?’ Schroom niet, laat een berichtje achter en we kijken samen waarmee jij geholpen bent, een meer holistische massage, waarbij je al tijdens het masseren wordt uitgenodigd om op een diepere laag de massage te ontvangen, of een andere vorm van holistische therapie. Ik help je met liefde, zodat jij weer balans ervaart en van daaruit weer die ander te helpen. Tenslotte kun jij niet blijven geven, wanneer je niet in staat bent om zelf ook te ontvangen. Als die balans verstoord is, voel je dat al snel in je lichaam, van pijnklachten tot slapeloosheid en angstgevoelens.55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page