top of page
Zoeken
  • Marije Brand

Zaai verlangens tijdens nieuwe maan

In deze blog neem ik je mee in de energie van de nieuwe maan, de tijd om je intentie te zetten voor de komende maan(d) om je verlangens te manifesteren, om zaadjes te planten voor jouw grote dromen. Ik schreef al eerder over het koraal dat zich voortplant tijdens nieuwe maan en deel hier ook meer algemene informatie over het leven met het ritme van de maan. De basis voor de nieuwe maan is de donkerte in de nacht, als metafoor voor het niet laten afleiden door de rush van het westerse leven. Het is bij uitstek de tijd om te vertragen, tot jezelf te komen, te bezinnen. Dit kun je doen door te mediteren, maar ook door stil te staan bij je dromen. Wanneer het koraal zo goed gaat op deze energie, waarom jij niet? Je hebt niet veel nodig, je kunt het zo spiritueel maken als jij wilt, maar een notitieboekje en een pen is een goed begin. Dus pak dat moment en ga met je aandacht naar dat wat jij wilt zaaien.


Om te beginnen

Zorg dus voor die rust, plan die stevige sportsessie een weekje later en zeg gerust die afspraak af. Grote kans dat die vriendin deze week, bewust of niet, ook blij is met een avondje niets. Gebruik die rust om naar je hart te luisteren. Iets dat voor sommigen lastig of zelfs frustrerend is. In de praktijk, zowel bij mijzelf als bij de vrouwen die ik begeleid, blijkt telkens weer: hoe meer weerstand je voelt, hoe meer je daar juist iets te doen hebt. Kies voor stilte, juist wanneer je gewend bent om veel te praten of naar anderen/muziek/televisie te luisteren. Jouw vermogen om weer écht naar anderen te luisteren krijg meer waarde als je ook naar jouw eigen emoties kunt luisteren. Dus maak het comfortabel, zet een lekkere kop thee of cacao, zorg voor stilte om je heen of zet fijne meditatiemuziek aan en zorg dat je comfortabel zit.


Manifesteren

Misschien heb je er wel vaker over gehoord, het manifesteren door je dromen het universum in te slingeren. Hier zijn wel een paar kanttekeningen nodig… je hoeft niet boos te worden op jezelf als je leest dat alles wat zich in jouw leven manifesteert door jou zelf aangetrokken wordt. Het gaat hierin niet om schuld, maar om kansen. Zie het als het winnen van de loterij, je wint niets als je geen lot koopt. Maar het kopen van een lot geeft je nog niet de zekerheid van een jackpot, hoe dat bij een letterlijke jackpot werkt, daar brand ik mij niet aan, het manifesteren bij de nieuwe maan vraagt om verlangens van heel andere orde dan keiharde euro’s. Het gaat om het manifesteren van het gevoel dat je erbij verlangt. Droom jij wel van keiharde euro’s, dan verlang je waarschijnlijk naar de vrijheid die je daarmee kunt kopen. Misschien verlang je naar de financiële ruimte om meer risico’s te durven nemen qua werk of ondernemen, of verlang je naar de overvloed om meer van de wereld te zien, om meer te ervaren zoals tijdens verre reizen. Hoe beter jij tot de kern komt van wat jij nu voelt en wat je meer zou willen voelen, des te beter zul jij kunnen manifesteren.


Regeltjes…

Laat ik eerst toegeven dat ik niet zo van regeltjes hou, maar een paar richtlijnen gaan wel het verschil maken wanneer jij tijdens deze nieuwe maan wilt beginnen met manifesteren. Allereerst stem je af op wat je WEL wilt, dus geef aandacht aan je verlangen naar meer rust in plaats van opschrijven dat je ‘minder stress’ wilt. Wanneer je aandacht telkens afdwaalt naar wat je NIET wilt, geef je daar toch weer aandacht aan, net als wanneer je tegen je kind zegt dat het niet meer op de iPad mag, terwijl bekend is dat het beter werkt wanneer je zegt dat het nu leuk met de duplo mag spelen of desnoods ‘morgen weer even op de iPad’ mag.


Dankbaarheid

Begin met het opschrijven van de zin “Ik ben dankbaar” en schrijf op waarvoor je die dankbaarheid echt voelt. Je kunt nog zo bevoorrecht zijn in het leven en toch moeite hebben om dankbaarheid echt te voelen. Zelf heb ik ook jaren gehad waarin ik mij afhankelijk voelde van het weer, van geluk, van het werk van mijn man. Tot ik leerde dat ik hier meer invloed op had, want ik kon de zon pas echt zien als iets om dankbaar voor te zijn door er vanuit mijn hart voor te openen. Een lekkere kop koffie kon ik pas echt ervaren als ik daar bewust de tijd voor nam. En al was het wel het werk van mijn man die ons mooie huis mogelijk maakte, maar mijn persoonlijkheid had hem aangetrokken, mijn energie en tijd in huis en voor de kinderen maakten het voor hem mogelijk om zich zo te richten op zijn werk. Wat je ook ziet in je leven, je ziet het alleen als jijzelf daar die ogen op richt.


Jouw verlangen

Zoals je dankbaarheid vanuit je hart zou moeten voelen, zo werken verlangens vanuit jouw hart ook beter. Wanneer je de droom van je ouders najaagt of dat waarvan je denkt dat het maatschappelijk wordt verwacht, dan moet je heel hard werken. Totdat je dromen echt voortkomen uit het verlangen uit je hart, dan lijkt het allemaal veel meer vanzelf te gaan. Daarom ook het hele idee om deze nieuwe maan eerst te gaan voor rust en jouw gevoel… Wordt wel specifiek in je verlangen, dus ‘ik wil deze maand meer vrijheid ervaren’ kun je specifieker maken met ‘ik wil deze maand meer vrijheid om spontane dingen te doen’ of ‘ik wil deze maand vrijheid ervaren op mijn werk om dat project op mijn manier uit te voeren’. In dat eerste voorbeeld kun je vervolgens het plan maken om je vrije tijd niet vol te plannen, bij het tweede verlangen kan het helpen om hier met je baas over te spreken.


Plannen

Het manifesteren met nieuwe maan is dus niet iets dat door het universum wordt geregeld terwijl jij op de bank blijft liggen (tenzij je wens is om fysiek meer uit te rusten) je hoeft je eerst alleen op het gevoel te richten, maar zult in de komende week wel concrete plannen moeten koppelen, welke actie brengt je dichterbij dit verlangen? Hoe bewuster jij je acties plant hoe gerichter jij je dromen waar kunt maken, maar blijft hierbij positief naar jezelf, durf te vertrouwen dat als jouw verlangen echt vanuit je hart komt, je vroeg of laat die droom zult bereiken! Vertrouw erop dat jij het waard bent!


Loslaten

Wanneer je nog zo specifiek, positief en overtuigd bent, kunnen dingen altijd anders lopen. Durf daarom ook de manier waarop het werkelijkheid wordt los te laten. Je krijgt soms een test, een moment om te overdenken hoe graag je iets wilt, hoeveel je er voor over hebt, of een tegenvaller die je laat twijfelen, soms als teken dat je een andere weg mag nemen. Er bestaat een verhaal over een koning die zo sterk vertrouwde op de hulp van god, dat hij tijdens een overstroming tot 3x toe een boot waarmee men hem wilde redden afwimpelde met de gedachten 'god komt me redden’ tot hij alsnog verdronk en in de hemel aan god vroeg waarom hij hem niet kwam redden. Waarop god zei “ik heb 3x een boot gestuurd, jij was het die niet instapte”.


Rituelen

Behalve mooie verhalen om je te helpen in zien hoe de weg naar je verlangen kan gaan, kun je ook rituelen toevoegen. Een fijne basis is een kaarsje aansteken en even een paar minuten te focussen op je ademhaling. Je rust pakken kan soms makkelijker met een comfortabel kussen in je rug. Echt naar binnen keren lukt mij makkelijker door alle niet helpende gedachten en alle negatieve energie de ruimte uit te laten waaien, door witte salie te branden en deze rook door open ramen en deuren te zien wegvliegen. Of je er nu spiritueel gezien in gelooft of niet, het werkt wanneer jij er die waarde aan hecht! Ik noem het ankers… Gebruik je bijvoorbeeld een mooie steen tijdens jouw nieuwe maan ritueel, dan is die steen de weken daarna jouw reminder jouw houvast om aan je droom te blijven werken.Schrijven en plakken

Je kunt er zoveel bij halen als je wilt, maar de basis is schrijven! Schrijf alles uit je hoofd en oefen hier een aantal cycli mee, geef jezelf de ruimte om te groeien! Het maken van een visionboard is ook een mooi middel om mee te werken, jouw onderbewuste denkt in metaforen en beelden kunnen daar sneller mee resoneren. Let op dat je de afbeeldingen echt op je gevoel kiest en ook hier telt dat je er meer uit haalt als je er dagelijks weer je aandacht aan schenkt, om jezelf aan je verlangen te herinneren, om niet weer geleefd te worden door de waan van de dag. Een visionboard dat in de kast ligt is niet voor niets gemaakt, maar verliest wel zn kracht als je het zo verwaarloost, net zoals de dromen zelf.


Timing

Je kunt dit ritueel op ieder moment van de dag doen, ikzelf vind het heerlijk s'avonds laat, wanneer ‘de wereld’ is gaan slapen en de energie echt verstilt. Maar het kan ook fijn zijn om s'morgens de dag mee te beginnen. Maar als je pas ruimte voelt tijdens het middagslaapje van je kind, perfect om dan tenminste te beginnen! Beperk jezelf ook niet wanneer je wel met je verlangens aan de slag wilt, maar niet strak op het ritme van de maan, de maan is ook niet meer dan een steuntje in de rug. Leg bijvoorbeeld een notitieblok naast je bed en ga schrijven wanneer het in je opkomt.


Meer grip, meer hulp

Voel je dat je meer grip wilt hebben op jouw leven, maar weet je niet waarom het telkens weer door je vingers glipt, vind je het überhaupt lastig om dit alles toe te passen… Zoek hulp! Vraag je omgeving om support of vraag nu HIER een kennismakingsgesprek aan. Hierin zal ik gratis en vrijblijvend naar jou luisteren om te kijken hoe jij met professionele hulp weer aan het roer komt van jou leven.


152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page