top of page
Zoeken
  • Marije Brand

VAKANTIE - tijd

De ultieme vakantie is voor iedereen anders, maar wat bij veel mensen overeen komt is dat de verwachtingen vooraf (te) hoog zijn... Gevaar is dat je onrust voelt, frustratie misschien zelfs, misschien omdat je nog heel jonge kinderen hebt wiens ritme in een andere omgeving niet gaat zoals je hoopt, of omdat het weer tegen zit, die dure glampingtent te dicht naast de toiletten staat of het restaurant vlak bij de mansion erg tegenvalt... Ik deelde al in mijn stories dat tussen de heerlijke dagen ook bij mij momenten van onrust waren, omdat ik spontaan inspiratie had voor mijn werk, maar daar perse niet mee bezig wilde zijn... Tel daar bij op dat ik als hsp-er, met mijn visie op de 'huidige wereld', bij op. Ik weet wel hoe ik los moet laten, dat ging ook best goed, maar het kwam toch telkens weer terug. En dat is oké…Laat ik, voor ik verder ga, die laatste zin ook nog eens aanhalen, want ook al had je net als ons, qua ritme met de kinderen weer eens een heerlijk relaxte vakantie, het is niet niets wat er in de wereld speelt, daarbij gaat het toch eigenlijk totaal niet (meer) om maatregelen of angst voor een virus ofwel voor een systeem. Het is de rommelende energie zoals vlak voor een flinke onweersbui. Misschien denkt een enkeling nu ‘waar heb je het over Marije’, maar er gebeurd zoveel in de kosmos dat iedereen, bewust of onbewust, er toch last van heeft… precies daarom vond ik dit de ultieme zomer om het boek ‘de nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle te luisteren (haha ja, ik lees genoeg en dit hoort voor mij ook bij vakantie, lekker even afsluiten met koptelefoon op! Aanrader, met ogen dicht in de hangmat of gewoon terwijl je een handwasje doet op de camping... een tijdelijk abonnement op storytel! Ook handig met kindermodus in het familieabonnement, voor schermloos op de achterbank...) In dat boek van Eckhart Tolle lag ook mijn reminder verscholen, over het zijn…


'In het moment zijn'

Want de belangrijkste reden voor onrust of frustratie zit m in het 'zijn', wanneer je echt in het moment bent, dan doet de verwachting vooraf er niet toe, dan zie je in een regenbui sneller de lol van de tikkende druppels op je tent... Het idee van 'in het moment zijn' gaat niet om overal van te genieten, maar om oké te zijn met je onrust, of met wat er even tegenzit, je emotie duurt namelijk maar 90 seconde, hoe meer jij jezelf toestaat dat je moe bent of baalt, des te minder bepaald dat moment de sfeer in het grotere geheel... Dus, ben je nu op vakantie en voelt het niet zo relaxed als je hoopte? Laat het los! Zet desnoods dat liedje van Elsa maar weer op ;)


Gewoon en zo kostbaar

Ze zeggen niet voor niets ‘alles dat je aandacht geeft groeit’… Dus zet dat kritische stemmetje liefdevol in een hoekje en daarna doe je er echt goed aan om, altijd maar zeker ook op dit soort momenten, je aandacht weer te geven aan dat waar je hart weer mee gevuld kan worden, je mondhoeken omhoog gaan en waarmee jij je plakboek wilt vullen. Zonder er teveel aan te hechten, zonder het groter te maken, in het ergste geval, blijf kijken naar de meest ‘gewone’ zaken, die tenslotte stiekem juist het meest kostbaar zijn!


Ultiem genieten

Ik ben het type dat intens geluk voelt bij een onverwacht bloemetje tussen een stenen muurtje, of een bijzondere vorm wolken of mooie kleur in de lucht. De smaak van dat ene hapje (zelfs in dat toerist-onvriendelijke tentje) Maar dit moment in het grote bed is stiekem toch mijn favoriet van deze zomer... zowel thuis, maar ook in de tent op vakantie. Echt ZIJN, de tijd vergeten, samen zijn, nog voordat mijn creatieve brein aan staat, de oudste weer gevlogen is en de middelste discussie voert over het eten... oké nu maak ik er een karikatuur van, doe ik mijzelf en de kinderen te kort ;) Maar zonder gekheid… het is voor iedereen misschien net even anders, maar het zit ‘m bij de meesten van ons in die momenten met gewoon genieten van elkaar.Deel je met mij (tag je mij in) jouw ultieme vakantie moment?


Want ook al zou Eckhart Tolle dit deel de stem van het Ego noemen, toch blijkt telkens weer; hoe meer je dat gevoel bewust beleeft en daarna weer deelt, hoe meer je jouw systeem traint bewust te worden van deze momenten, voorbij de onrust en frustratie, om weer echt enthousiast te worden over jouw vakantie en jouw leven. Tenslotte geloof ik dat daar een motor in zit voor jouw enthousiasme, iets waar de nieuwe aarde veel van kan gebruiken!


Mocht je nu echt denken 'help, ik frustreer me om alles, waar haal ik het vandaan... trek op tijd aan de bel, we kunnen altijd even vrijblijvend kennismaken en ik geef je meteen een paar handvaten om meer in het moment te kunnen zijn of klik eerst even naar mijn blog over genieten van het moederschap.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page