top of page

101 dingen die ik wil doen in 1001 dagen.

Bijgewerkt op: 11 jan. 2022

Ik heb een haat liefde verhouding met lijstjes… ik probeer soms weer een to do lijstje te maken om mijn add een beetje in goede banen te lijden, iedereen die weet hoe anders add is dan ‘iedereen vergeet wel eens zn sleutels’ weet dat die lijstjes voor iedereen kunnen werken, maar bij add net zo veel zekerheid geven als de punctualiteit van het treinverkeer in de herfst… Toch hou ik ervan, dus liet ik mij inspireren door Thea.In mijn hoofd zitten altijd zoveel leuke ideeën, plannen voor de toekomst, plannen voor de dag, ideetjes voor het huis, taakjes in het huishouden, strategieën voor mijn bedrijf en oplossingen voor wereldproblemen… Dat klinkt veel? Het is nog maar een grove samenvatting! Misschien heb jij ook al wel eens geleerd dat je het best een periode kunt focussen op 1 groot ding en misschien een tweetal kleine dingen. Ook dat heb ik jaren geprobeerd, maar op een enkele keer na dat mijn hyperfocus overeenkwam, meestal kon ik na 5 dagen gefrustreerd opgeveegd worden. Ik weet veel over mindset, maar daarmee dus ook dat dit in mijn brein anders werkt…


Hoe ik productief een plan kan volgen weet ik nog steeds niet, maar ik weet ondertussen dat wanneer ik een plan los mag laten, ik dan mega productief kan zijn. Dus zo werk ik nu al een jaar, soms lanterfant ik de hele dag, dan weer knal ik een heel etmaal door. Ik ga er goed op, maar zoek nog iets meer structuur, iets om aan het eind van de rit op terug te kijken en te zien ‘yes i did that well!’ Ik maakte al langer lijstjes met dingen waar ik dankbaar voor ben, mijn god wat een magic is dat!


Maar nu dus deze lijst.. Letterlijk 101 dingen die ik nog wil doen. Ik liet me hiervoor dus inspireren door de lijst van lieve Thea, die ik leerde kennen in de intervisiegroep voor holistisch therapeuten. Zij maakte al eerder zo’n lijst en koppelde er 1001 dagen aan vast, dat lijkt mij ook een mooi kader, een beetje sturing en zo weet ik dat ik pas over ruim 2,5 jaar kritisch hoef terug te kijken wat er allemaal werkelijkheid is geworden. Op dagen dat mijn brein weer eens een loopje met me neemt kan ik de dopamine aanmaken door weer te kijken welke ik al af kan strepen en waar ik die week allicht weer wat extra aandacht aan wil geen.


Bij deze deel ik mijn lijst met jou, omdat het je misschien inspireert, ofwel ook zo’n lijst te maken, ofwel een paar punten met me mee te doen! Laat je het mij weten? Ik ben niet zo van de overdreven grote bucketlist dingen, dus ze zijn allemaal redelijk haalbaar. En ik begin met een paar slimme puntjes, zo kan ik meteen mijn eerste dopamineshot halen ;)


 1. v 101 dingen-lijst maken

 2. v Blog over schrijven

 3. Maandelijks bloggen

 4. Maandelijks waardevolle inspiratiemail sturen

 5. v Weekend meer offline

 6. Boek schrijven

 7. Solo theatershow geven

 8. v Weer op zangles

 9. Wekelijks creatief bezig zijn

 10. Carddeck maken

 11. 1000 carddecks verkopen

 12. Wekelijks yoga

 13. Dagelijks min 20 echt actief(sporten/hardlopen/gewichten etc)

 14. (Proefles) krachttraining

 15. Paardrijden

 16. Meer biologisch/duurzaam leven/upcyclen

 17. v Biogroente abonnement weer starten

 18. v Bestellen bij pieter pot

 19. v Shampobars uitproberen

 20. v Zelf (af)wasmiddelen maken

 21. Vaker de natuur in, alleen en met het gezin

 22. Meer natuurcaching geven

 23. Stiltereis (naar labyrint in Chartres?)

 24. Extra verbinden met natuur, bijv. modderbad of nature quest

 25. Fietsvakantie zoals mijn ouders vroeger deden

 26. Dagelijks mediteren

 27. Vaker op tijd naar bed

 28. Weer nieuwe ochtend routine

 29. Slaapkamer stylen

 30. Met Bo Slapen in een kasteel

 31. Selfcare Bingo maken, gratis inspiratie video’s

 32. v Quasha proberen

 33. Vuurcirkel organiseren

 34. Offline moeders samenbrengen

 35. Meditaties opnemen

 36. Meer te gast in podcasts

 37. Weer een fotoshoot met zn 5 door Roos

 38. Met Kiki een nachtje naar het sporthotel iod

 39. Meer Reiki geven

 40. Opleiding tot holistisch therapeut afronden

 41. Nog een opleiding (reflexologie/neurowetenschap/quantumfisica)

 42. Tenminste 1 boek per maand helemaal uit

 43. 1x per maand een date 1 op 1 met de kinderen

 44. Met Jip een dagje alleen naar het ruimtevaart museum

 45. In de krant met mijn visie op het leven en de rol van moeders

 46. Idem in Kiind Magazine, Happinez en Flow

 47. En meer, niet voor mijzelf, maar om alle moeders te bereiken, te inspireren

 48. v Massagecursus

 49. Behalve leerzame boeken lezen ook meer fictie als luisterboek

 50. Vaker vegan eten

 51. Herfst en lente een detox

 52. Vastleggen wat ik ervaar van een detox

 53. Naar Ibiza (naar Romy)

 54. Mee laten voeren in de flow en rituele events van de ‘lokale hippies’ daar

 55. Retreat organiseren

 56. Naar Noorwegen op vakantie (oa bij Marjolein langs)

 57. Weekend met Ivo weg

 58. Als partners een deep dive maken (met coach, tantra oid)

 59. Nog meer en bewuster lachen

 60. wekelijks minimaal 5 vd 7 dagen dansen

 61. Meer op blote voeten lopen

 62. Vaker picknicken

 63. Kunstwerk maken op de muur in de slaapkamer

 64. Oude cursus edelsmeden weer afstoffen

 65. Lol in het schminken bewaken, meer bodypaint?

 66. Minimaal 50 moeders helpen met mama bloeit

 67. Dagelijks iemand aan het lachen maken

 68. Trapgat verfen/opvrolijken/persoonlijk en zen maken

 69. Kast in de kamer op maat maken met semi en-suite

 70. Fotoboeken maken van de kinderen (om te beginnen 3x ™ 4 jaar)

 71. Foto van gezin op aluminium in de woonkamer

 72. Spiraaltje eruit en zonder chemische hormonen verder

 73. Weer op de fiets door mijn studentensteden (Arnhem en Amsterdam)

 74. Eten in een duurzaam top restaurant

 75. Maand zonder alcohol

 76. v Nieuwe poging met fermenteren bijv. waterkefir en of kombucha

 77. Meer leren over wildplukken, bijv met casa foresta eetbare paddenstoelen

 78. Sessie bij sjamaan voor nog meer eenwording (plantmedicijn/zielenreis?)

 79. v Lezingen geven, of rechtstreeks naar Ted talk ;D

 80. Meer inspiratievideo’s maken voor youtube (ook openbaar)

 81. Weer eens naar een oud filmhuis voor een goede cultfilm

 82. (Zomaar) een feest geven, met lampjes, hapjes, muziek, lachende mensen

 83. Muziek maken

 84. Gedichten schrijven

 85. ‘Ouderwets’ brieven schrijven

 86. Ontspullen

 87. Voor elk behaalde punt 10 euro in een spaarpot

 88. Voor elk niet behaalde punt 10 euro doneren

 89. 3x naar het theater

 90. Dagelijks minimaal 10 minuten bewust niets doen

 91. v Een familieopstelling doen

 92. v Een klankschaal uitzoeken

 93. Met mijn moeder een high tea

 94. Met mijn vader een dag wandelen

 95. Een bootje huren met zn 5

 96. Vaker lekker bakken

 97. Dagje de regie aan de kinderen geven

 98. Weer vaker Spelletjes met vrienden/buren

 99. Vriendinnen meer meenemen in mijn spirituele reis

 100. Nieuwe vrienden ontmoeten

 101. Nieuwe 101 lijst maken

Ik blink soms uit in origineel willen zijn, zo erg dat ik het leven vroeger echt onnodig ingewikkeld kon maken... nu niet, je ziet misschien een paar punten gewoon zo overgenomen van Thea, ik gun jou ook dat je inspiratie van anderen echt eigen maakt, maar waar het past gewoon overneemt wat werkt! Zo zal ook ik de behaalde doelen dik maken met een vinkje, linken naar een ander artikel van mij of een ander hierover en eerlijk doorstrepen wat ik tzt moet opgeven...


PS laat je het weten wanneer jij ook een lijst als deze maakt? Of een tip hebt voor of mee wilt doen aan een van mijn punten?169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page