top of page
Zoeken
  • Marije Brand

“Hoe doen die andere moeders het allemaal”

Blije mama, blije kinderen, niet andersom

We willen allemaal gelukkig zijn/worden, in een wereld zonder conflict of uitputting… totdat je moeder wordt, dan verschuift die focus en wil je vooral dat je kinderen gelukkig zijn, het liefst ook sociaal en met respect voor de natuur. Hierdoor vergeet menig moeder zichzelf. Zonde, want denk je eens in welk voorbeeld jouw kinderen dan krijgen. Ze kunnen gaan denken dat het normaal is om jezelf weg te cijferen voor een ander. Is dat wat jij wilt dat jouw kinderen later gaat doen? Ze zouden kunnen gaan denken dat ouder worden een zware last is. Aandacht voor jezelf heeft niets te maken met egoïsme, sterker nog, je acties voor een ander zijn veel waardevoller als jij zelf bewust bent van jouw eigen waarde. Zo betekend verbinden met je hart dat je veel meer ruimte in je hart creëert ook voor anderen, voor de maatschappij en voor de planeet.


Spiegeltje, spiegeltje…

Maar voor je daar bent, is er nog de hobbel dat kinderen hun ouders spiegelen, dus hoe verder ouders van zichzelf verwijderd zijn, des te meer wordt het gedrag van de kinderen confronterend en zolang dit onbewust gebeurt kan dit makkelijk gezien worden als op zichzelf staand en vervelend gedrag. Dit zou zomaar de reden kunnen zijn dat steeds meer kinderen naar een kindercoach gaan. De tijd zal het leren, maar denk je eens in dat in de kindertijd zoveel meer onbewuste zaadjes worden gepland, een kindercoach moet van goede huize komen om te voorkomen dat het een idee ontwikkeld dat het hulp nodig heeft om weer jouw liefde waard te zijn. Wat zou er gebeuren als jij jouw spiegel schoon kon poetsen en zo jouw kinderen ipv jouw negatieve zelfbeeld of frustratie, vooral jouw groei en zelfliefde zouden spiegelen?


Op een (onbewoond/-bewust) eiland

En dan komt er nog een derde laag bij die het niet makkelijk maakt om anno 2021 als moeder echt geluk te ervaren. We leven allemaal op ons eigen eilandje. We hebben in pas recent een mooi stads eiland in Nijmegen Noord, maar feitelijk heeft de grote geboortegolf aldaar al veel langer bij gedragen aan vele kleine eilandjes. Met een beetje geluk heb je nog wel een fijne kring van vrienden en familie of gezellige aanspraak in de speeltuin, maar durf jij daarin echt kwetsbaar je verhaal te delen? En denk jij dat de ander het hele plaatje met jouw deelt? Om nog maar niet te spreken over wat je van andere moeders op social media ziet. Zonder oprechte kwetsbaarheid is het lastig je in de ander te herkennen en lijkt het alsof het bij de ander altijd beter gaat. “Hoe doen die andere moeders dat allemaal?!” is wat menig jonge moeder zichzelf afvraag en zelfs opbreekt.Meld je aan voor de online Lezing

Op 18 januari zal Marije Brand, moeder van 3 uit Lent, haar persoonlijke verhaal delen. Eerlijk en kwetsbaar zodat er ruimte ontstaat voor oprechte herkenning. Het zal gaan over zelfliefde en spiegelende kinderen, maar ook over kwetsbaar durven zijn. Tevens zal ze haar ervaring als holistisch moedercoach delen. Om meer inzicht te krijgen in hoe jij als moeder, ondanks alles dat er aan je gevraagd wordt, toch weer kunt leven met aandacht voor jezelf en je eigen geluk. Inclusief een paar simpele handvaten vanuit haar achtergrond in NLP en Reiki. Zodat je als moeder weer kunt opbloeien, want het meest inspirerende voor een kind is te zien hoe 'mama bloeit’.
En stel jezelf eens voor, hoe een nieuwe generatie simpelweg gelukkig is en daarmee vele redenen tot conflict naar de achtergrond verdwijnen. Dat ze holistisch naar zichzelf, de maatschappij en de planeet kunnen kijken… hoe mooi zou de wereld er dan uit zien?!


PS. De ervaring leert dat vaders veel van de mentale lading in het ouderschap heel anders beleven, toch zal een deel van de lezing ook voor vaders herkenbaar zijn. Bovendien hebben we jullie nodig om nog meer als koppel samen te werken, niet alleen in huishouden. Er valt zeker ook nog een grote winst te halen in begrip over en weer in het mentale stuk. Dus kijk vooral samen!

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page