top of page

Vitaliteit... Wat moet je ermee?

Van 25 t/m 29 september 2023 vindt de Nationale Vitaliteitsweek plaats en het is de laatste jaren een hot topic, voor particulieren én bedrijven, maar ook voor de vele aanbieders die jou hierbij kunnen helpen. In alle opties en adviezen kun je jezelf net zo makkelijk verliezen en spontaan stress krijgen van wat je allemaal zou moeten doen om vitaal ouder te worden. Tijd voor meer inzicht om gerichter verder te kunnen kijken...


Je hoort wel vaker dat je ‘moet werken aan’ je vitaliteit, dus je sport regelmatig en let waarschijnlijk op je voeding. Maar er is zoveel meer van invloed op hoe jij je voelt en dat verandert per levensfase, per seizoen en soms zelfs per dag. Het is daarom heel waardevol om jezelf regelmatig vragen te stellen om je bewust te worden van wat er echt van binnen speelt. Hieronder een rijtje met vragen die voor een holistisch beeld van belang zijn:


  • Wat wil jouw lichaam je vertellen?

  • Voel jij op tijd wanneer je toe bent aan beweging/actie of juist rust?


  • Voelen jouw emoties als iets waarin je jezelf verliest, iets dat je liever weg duwt of kun je ze ontspannen toelaten?

  • Heb jij door wanneer er emoties spelen in het moment of vaker pas achteraf?


  • Welke gedachten spelen het meest in jouw hoofd?

  • Ben jij je bewust of jouw gedachten jou echt helpen of je in de weg zitten?

  • Zijn jouw gedachten echt van jou, of zijn er veel ingeprent door jouw opvoeding/omgeving?


  • Hoeveel energie ervaar jij gedurende jouw dag?

  • Lukt het jou om goed op te laden en/of lekt er ergens in jouw leven vooral energie?


  • Weet jij wie je echt bent, zonder alle rollen die je nu vervult?

  • Wat draag je met je mee en welke rol heeft jouw familie en omgeving daarin?

  • Waar leef jij voor?


Dit is een lijst met vragen die alle holistische niveau’s raken; fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Door deze vragen voor jezelf te beantwoorden kun je soms al snel meer helderheid krijgen in hoe jij jouw veerkracht en daarmee jouw vitaliteit bewaakt. Het is ook een lijst met vragen die soms niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn en soms zelfs nog veel meer vragen oproept. Daarom kun je in mijn praktijk terecht om hier dieper op in te gaan, om een heldere spiegel te krijgen en andere vragen die jou helpen om dichter bij de kern te komen van wat jou (soms) in de weg zit.


Tijdens de vitaliteitsweek ben je op woensdag 27 september in de ochtend welkom bij hart for her. Om geheel vrijblijvend jouw vragen te stellen, om voor te leggen waar jij uitdagingen ervaart en om te proeven aan de spiegel die jou meer helderheid kan geven. Ik zal ook een leuke tool meenemen waarmee je thuis nog een laagje dieper kunt kijken naar jouw veerkracht.


Afhankelijk van de drukte komen we allicht direct al tot inzichten waar je verder mee komt. Of je mag jouw gegevens achterlaten om later nog eens verder te praten of een holistisch traject voor jou van waarde zou zijn.


Of besluit je om je aan te sluiten bij de bloeiende cirkel? Lees er hier meer over!


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page