Zoeken
  • Marije Brand

It's all about balance...

Bijgewerkt op: aug 10

Wat een week… Duidelijk weer eentje die ik nodig had voor weer een laagje transformatie. Ik ging werken via Randstad, zoals ik mezelf ken: Ik pas me eenvoudig aan als mens en ben breed geïnteresseerd, dus ik vermaakte mij wel. Met collega’s, met fascinatie luisterde ik naar de uitleg over smaakreceptoren en mijn brein vergreep zich kostelijk aan zijn rol in het associeren bij de smaken en hoe dat in de weg staat voor een zuiver waarnemen…


Maar precies dat laatste is wat ik doe, ik associeer in metaforen om mensen de ingewikkelde stroom van gedachten en overtuigingen uit te beelden en om de taal van het hart bespreekbaar te maken. Die taal is tenslotte niet in woorden te vangen. Ik kwam de tijd daar wel door, maar daarna was ik gesloopt, mijn hoofd tolde van ideeën, maar ik kwam tijd en energie te kort.


Het zou waardevol zijn wanneer ik de eerste 3 weken zou aankijken, om te kunnen oordelen. Dat dacht ik, maar dat ging volledig tegen mijn intuïtie in. Ik ben dankbaar voor onze relatie, waarin ik me kan uiten, waarin Ivo eerlijk durft te zeggen dat hij mijn emoties ziet als slachtoffergedrag, maar ook dat ik dat anders kan zien en hem daarin toch kan respecteren. Zo dankbaar vooral ook dat we er altijd uitkomen. Uit liefde, in liefde. Met afspraken en nieuwe motivatie. Ik besloot dus weer te stoppen, waar ik dit vroeger zou zien als ‘falen’ zie ik dit nu als overwinning.


Zoals ik al zei, met nieuwe motivatie, dus de komende weken zal ik mijn energie gerichter gaan inzetten, mijn plannen concreter maken en mijn doelen scherper. Het mag dan wel mijn droom zijn om wars van cijfertjes vol van idealen te leven, het is wel een onderneming en we doen dit samen. Uiteindelijk wens ik een wereld in balans, dus ook mijn energie vraagt om een balans, dus naast mijn overwegende Yin energie zal ik nu weer wat extra Yang uitnodigen!
Ik ben benieuwd, hoe bewust ben jij van jouw energiebalans?


Ga daar maar eens voor zitten, met een paar diepe ademhalingen en een lege pagina in je journal…

Welke energie overheerst bij jou?

En stel jezelf de vraag wat jij kunt doen om die yin en yang weer in balans te krijgen. En dat gaat over meer dan werk…


Want het leven is niet bedoeld om alleen maar donkerte te zien, alleen maar positiviteit is ook geen reële kijk. Er zijn wetmatigheden in het leven, waarin de balans uiteindelijk altijd gevonden wordt, dus pluk jij direct vruchten als je die bewaakt, niet door de uitschieters te negeren, maar door er bewust naar te kijken.

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven