top of page

Het kan altijd makkelijker

Bijgewerkt op: 23 sep. 2022

“Dit is een test… ja hij doet het” YES! Ik kan bloggen zonder te typen!


Ik kan beter praten dan typen, mijn hoofd zit vol ideeën. Dat is altijd al zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Nu is die laatste zin er eentje die we vaak gebruiken als overtuiging om niet te hoeven veranderen. Mijn ideeënstroom is iets waar ik trots op ben, maar mijn overtuiging was dat ik daar vanaf zou moeten, omdat ik zo niet productief kon werken. Ik heb geleerd hoe ik sommige overtuigingen los kan laten, sommige overtuigingen kan accepteren en sommige overtuigingen kan ombuigen. Nooit, maar dan ook echt nooit is een overtuiging de enige waarheid.


Misschien heb je wel eens (desnoods in een film) gezien dat de ene persoon een tekst opdreunt en de ander deze keurig uittypt. Een typiste, dat leek me wel wat, dat zou mijn oplossing zijn, maar ik zou dat nooit kunnen betalen... en daar kwamen de volgende overtuigingen om het lastiger te maken; eerst zou ik harder moet werken, meer geld moeten verdienen, en nog een paar hobbels meer… maar hier is ze dan mijn eigen typiste, de dictafoon van mijn laptop, je kunt zeggen een fancy MacBook, maar wel van acht jaar oud. Dus het kan gewoon. Oké nog wel wat nalopen en leestekens plaatsen, maar het is soms wel makkelijker van voor mij.


Geniaal hoe ik deze tekst verwerk op mijn computer door simpelweg te praten, want praten, daar ben ik goed in. Dat is een overtuiging waar ook niet altijd trots op was, dat was een overtuiging die ik simpelweg moest ombuigen. Haha wacht, dat moest niet, dat besloot ik. Als je het gevoel dat iets moet, is dat meestal jouw alarmbel dat hier sprake is van een overtuiging, Meer dan dat het de waarheid zou zijn. Maar nu kan ik deze overtuiging dus gebruiken om het makkelijker te maken voor mezelf. En dat gegeven ‘het kan gewoon’ gaat op voor zoveel meer, eigenlijk voor bijna alles, zeker de praktische zaken waar we ons gemiddeld genomen door laten afremmen, zeker de overtuigingen gelinkt aan tijd of geld!


Voor jou heb ik daarom de vraag: “Welke overtuiging staat jou nou het meeste weg?” Want we hebben genoeg overtuigingen, maar die zullen ook altijd blijven. Je wilt alleen niet dat een onnozele overtuiging jou in de weg staat, dat jouw misvatting van de waarheid je weg houd van je mooiste leven. Ga geen uren nadenken, maar vertrouw het eerste wat in je opkomt: wat zou jij graag willen, maar doe je niet omdat je overtuigd bent dat dit (nog) niet voor jou is weggelegd?


Schrijf 1 blaadje vol over wat je graag zou willen of maak er een mindmap van. Pak een nieuw blaadje en schrijf daarop wat je tegenhoudt, maak een statement voor jezelf dat dit slechts een overtuiging is door er een kruis doorheen te zetten. Schrijf vervolgens zoveel mogelijk positieve alternatieven op, keiharde tegenstellingen of ombuigingen van de dingen die je tot nu toe tegen gehouden hebben. Wat gaat je helpen om er toch te komen?


Wat je nu overhoudt is een lijstje met overtuigingen, dit is wat jou gaat helpen. Dit lijstje gaat jou helpen om het makkelijker te maken. Zorg dat je vooral dit lijstje regelmatig ziet, lees ze door zodat je ze niet vergeet, zodat je ze echt eigen maakt. Het is geen magische pil, net zoals ik ook nog wat moest aanpassen aan deze blog, maar het bewijst wel dat het makkelijker kan dan we op het eerste gezicht vaak geloven.


Succes!

Als je het leuk vindt om dit te delen Mail me, dan moedig ik je nog een beetje extra aan!


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page