top of page

Een nieuw begin

Bijgewerkt op: 11 jan. 2022

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, na een lange zomer vakantie weer aan het werk gaan voelt ook altijd een beetje als een nieuw begin. Veel mensen komen terug van vakantie met nieuwe voornemens; om meer buiten te leven, misschien wel iets anders qua werk te gaan doen, maar ook gewoon gezonder te eten of meer te sporten… net alsof het nieuw jaar is. Het gevoel van een nieuw begin kan een heerlijk fris gevoel geven, maar ook spanning, hoge verwachtingen of gewoonweg opstartproblemen. Een nieuw begin vraagt vaak ook het accepteren van een einde, het loslaten van oude gedachtes en gewoontes, maar in dit geval ook gewoon het loslaten van het vakantieritme.


Kijk eens naar je kinderen. Sommige kinderen kijken heel erg uit om weer naar school te gaan, terwijl anderen juist gespannen zijn en veel weerstand laten zien. Je hebt vast al eens de tip gelezen om er vooraf al over te praten, door samen te visualiseren hoe ze zouden willen dat het gaat op die eerste dagen en verder in het jaar. Maar ik zou geen moedercoach zijn als ik deze vraag niet ook aan jou zelf voorleg. Zonder terug te hoeven naar die hangmat in de zon, om uren lang te reflecteren, kun jij gewoon nu jezelf die vraag stellen: “waar ben je blij mee in je leven en wat zou je anders willen” plus: “wat kun je deze week doen om daar een stapje dichterbij te komen” Of het nu over je werk gaat, over de verdeling thuis, over jouw eigen verdeling van je vrije tijd of de dingen waar jij je geld aan uit geeft. Jij hebt daar namelijk altijd zelf invloed op, of het nu een subtiele aanpassing is of dat je helemaal gaat voor een nieuw begin.Zoals een nieuw leven

Bij ieder nieuw begin zou je de vergelijking kunnen maken met de geboorte van een kind, dat begint natuurlijk al ver voor de daadwerkelijke geboorte… het begint al bij de wens om zwanger te worden, het zorgen voor de ideale omstandigheden. En het blijven zorgen voor jezelf om, tot daar waar je überhaupt de controle hebt, de omstandigheden te creëren waarin dit natuurwonder zich kan uitrollen. Ik ga het hier vandaag alleen niet hebben over de geboorte van een kind en al helemaal niet over het zwanger worden. Wel gaat het over de cycli in het leven, want net als met een nieuw mensenleven gaat er ook bij jouw ‘nieuwe stap’ of jouw ‘grotere dromen’ meer aan vooraf.


De maan

Een cyclus die ik veel gebruik om ‘op te leunen’ is de cyclus van de maan. Deze bestaat net als de seizoenen en jouw vrouwelijke cyclus uit 4 fases. Op dinsdag 7 september is het weer nieuwe maan, de eerste fase. Een fase waar veel mensen minder bewust mee bezig zijn en dat is niet gek, deze eerste dagen is de maan vrijwel niet te zien, omdat deze dan precies in 1 lijn ligt: de zon, de aarde en dan de maan. Onze aarde voorkomt dat het zonlicht dan gereflecteerd wordt op de maan. Het is dus extra donker in de nacht en er gebeurd iets heel bijzonders in de oceaan. Elke keer wordt er op de dag van de nieuwe maan nieuw koraal aangemaakt, zij planten zich enkel in de 48 uur vanaf de nieuwe maan voort. Elke cyclus weer. Het is ook de fase die verbonden is met onze menstruele week, de basis voor onze vruchtbaarheid ligt in deze start van onze vruchtbaarheid, het klaar maken voor nieuw leven…


Zorg goed voor jezelf

Ik ben de laatste die zou dicteren dat je alles strikt volgens de maan moet plannen, maar de natuur gaat zo goed op dit ritme, waarom zou je het experiment dan niet aan gaan? Mocht je deze dagen het gevoel hebben “ik heb echt even geen idee wat ik wil” of gewoon meer vermoeidheid te voelen dan normaal… Geef je er maar aan over. Zorg goed voor jezelf, pak je slaap en verwen jezelf op een lekkere massage of een reiki sessie. Juist door nu lekker toe te geven kun jij dinsdag met een zuivere intentie afstemmen op de energie van de nieuwe maan. Hoe dat werkt? Daar ga ik je in mijn volgende blog in mee nemen!


Wil je niets missen?

Meld je dan hier aan voor mijn inspiratiemail, dan krijg je dinsdag een berichtje hierover!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page